Rambol
Rambol is een zachte, romige smeltkaas uit Frankrijk, vaak verrijkt met smaakmakers zoals walnoot, knoflook of kruiden. De kaas heeft een milde, boterachtige smaak en een luchtige, bijna mousse-achtige textuur — perfect om te smeren op brood of toast. Door zijn toevoegingen is Rambol geen traditionele natuurkaas, maar eerder een smeuïge delicatesse voor de borrelplank. Vooral Rambol met walnoten is populair: nootachtig, romig en licht zoet van smaak. Een makkelijke publiekslieveling die niet te uitgesproken is, maar wel nét even anders.
Pairing Tips
Schenk er een zachte rode wijn bij, zoals een Merlot, of een fruitige witte zoals een Gewürztraminer. Ook lekker met volkoren crackers, appelschijfjes of een lepeltje vijgenchutney. Simpel, maar zó lekker.
Wist je dat?
Wist je dat Rambol zijn luchtige textuur krijgt door het ‘opkloppen’ van de kaasbasis? Daardoor is hij extra smeerbaar én licht van structuur. De variant met walnoot is zo populair dat hij in Frankrijk bijna als aparte kaascategorie wordt gezien!