Roquefort komt uit het zuiden van Frankrijk en wordt gemaakt van rauwe schapenmelk die gerijpt wordt in kalksteengrotten waar het unieke blauwaderprofiel zich ontwikkelt. Deze blauwaderkaas combineert een krachtige zoute smaak met romige textuur en een intens aroma. Dankzij de schapenmelk en het rustproces van minimaal circa drie maanden is hij bijzonder vol van karakter. Roquefort is perfect op de borrelplank, en geeft ook wow-effect als ingrediënt in warme gerechten of op brood. Allergenen: melk inclusief lactose.
Roquefort
€ 4,95
Roquefort is een klassieke Franse blauwaderkaas van schapenmelk met intense smaak en romige textuur, ideaal voor liefhebbers van karakterrijke kazen.
Kenmerken
| Gewicht | 150 g |
|---|---|
| Type kaas | Blauwader, Schapenkaas |
| Structuur | Zacht |
| Smaak | Pittig & Krachtig |
| Geschikt voor | Dessert, Borrelplank |
| Bijzonderheden | Rauwmelks |
| Land van herkomst | Frankrijk |
| Europese Bescherming | AOP |
| Allergenen | Lactose, Melk |
| Melksoort | Schapenmelk |
